Jurnal antrenament
Formular contact    runrares@gmail.com
Masters (veterani)

 Masters (veterani)

Articole destinate aspectelor specifice pregătirii alergătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani - atleți masters (veterani)

Pe măsura trecerii anilor alergătorii masters trebuie să-şi adapteze obiectivele competiţionale și modul de antrenament ținând cont de caracteristicile spacifice itnervalului de vârstă în care se afla. În aceste articol prezint principalele caracteristici de ordin fiziologic dar și psiho-social de care trebuie să țină cont alergătorii masters pentru a încerca sa devină alergători mai buni indiferent de vârstă!

Așa cum în tinerețe căpătăm experiență ca alergători pe măsura trecerii anilor, atât în ceea ce privește antrenamentele cât și participarea la competiții, ca alergători masters trebuie să ne adaptăm unor cerințe diferite ale organismului în ceea ce privește pregătirea, refacerea și participarea la competiții. Sistemele fiziologice implicate în efortul de alergare își diminuează capacitatea pe măsura trecerii anilor, iar cunoașterea acestor modificări și a efectelor lor asupra alergării ne va ajuta să devenim alergători mai buni, chiar dacă înaintăm în vârstă!