Formular de contact
contact prin email: runrares@gmail.com
Începători

 Începători

Articole destinate alergătorilor începători legate de antrenamente, echipament, competiții
Alergarea este un sport minunat care vă va transforma într-un om energic, cu un caracter puternic, optimist, vă va aduce multe bucurii şi provocări ca sportiv! Puteţi începe în orice moment să practicaţi acest sport , începând cu primii paşi de alergare!

Cursele de alergare pe distanțe de semi-fond și fond necesită din partea alergătorilor o concentrare și un simț al ritmului deosebite pentru a obține rezultate pe măsura pregătirii. Un ritm prea rapid în prima parte a cursei poate duce la epuizare și la un rezultat foarte slab sau chiar la abandon; la fel, un start prea lent poate face imposibilă obținerea unui timp bun la finalul cursei. În acest articol vor fi prezentate sfaturi și indicații pentru alergătorii începători pentru abordarea curselor de semi-fond și fond, astfel încât să obțină rezultatele pentru care se antrenează cu pasiune!

În articol voi prezenta pe larg modul în care ne alegem competițiile la care participăm, cerințele echipamentului de concurs, modalitățile practice de înscriere, sfaturi în privința prezentării la startul unui concurs, indicații utile după trecerea liniei de finiș. Sper ca acest articol să-i ajute pe cât mai mulți alergători să își valorifice în cadrul competițiilor munca din timpul antrenamentelor!